..myslienky a zamyslenia..

Monday, July 14, 2008

ghetto in da K-zone

ghetto je ghetto.. ale mne sa paci.. : )
vdaka mixu vsetkych okolnosti a skusenosti som prave v tomto ghette nasla cast svojho ja, takze uz mi nerobi problem pocuvat napr. Kontrafakt.. ; ) ..obcas, nie pravidelne.. : )

apropo, vopred sa ospravedlnujem vsetkym co mi volaju ked som prave niekde vonku.. uvedomujem si, ze traja vrieskajuci cernosi o jedenastej vecer mozu zniet trochu desivo.. (vysvetlenie pre CroQ - tie 3minuty vreskotu je pozdrav, ktory sa este stale ucim.. :D to vies, treba pozdravit, povedat ako sa mas, aby sa druha strana pytat nemusela, parkrat tlapnut, poplacat, boxnut, ruku na hrud.. nejake kecy o tom, ze stale nieco reprezentujes, do toho musis odspievat aspon refren nejakeho hlbokofilozofickeho songu, atd.. zaberie to trochu casu a asi to aj prehlusi telefonat, ked sa s niekym zdravime cez pol ulice.. :D

inak ako som uz pisala na zaciatku, K-zone je multikulturna : ) to znamena, ze tu najdete strasne vela narodnosti, ktore si tu nazivaju v pokoji a bez problemov medzi sebou; ale ako sa uvadza v amsterdamskych statistikach, asi 65% obyvatelov je tu ciernych - ako Rasta hovori, "like Mary J. Blige - black coffee - no milk, no sugar" : ) no a zvysok su vselijaki turci, surinamcania, pakistanci a vlastne hocikto.. okrem "bielych" - ti sa kvoli udajnej vysokej kriminalite odstahovali o 1 zastavku metrom dalej - Gaasperplaas, resp. Ganzenhoef.. ale mne sa paci prave v tomto bloku, takze ak to nebude nutne, nestahujem sa : )

..a takto vyzera K-zone ked vystupim z metra (klik sem : )
no a keby ste chceli nacerpat aj trochu tej spravnej atmosfery,..

klik 1 - Killa Vii
klik 2 - Wajive (neprehliadnite zaber na mesitu, cca 1:12 ; )

..zabery su uplne autenticke, z najznamejsich miest K-bloku ; ) a hudba tiez, nakolko ju robia typci odtialto, niektori znami, niektori menej.. takze toto je hudba co bezne znie v metre, na ulici,.. jednoducho vsade.. nevyhnete sa jej a postupne vas uplne pohlti.. aj ja uz som sa pristihla ze si hmm-kam aj na ulici.. : ) : ) : )

- - -

inak este je tu vsade plno cajok alebo co to su za vtaky.. holandania ich volaju "meow" [citaj ako v anglictine - nieco ako ked macka mnauka : )]
ked sa mi podari vytrepat sa von aj s fotakom (najlepsie o piatej rano, vtedy su ulice prazdne, slnko prave vychadza, cajky skriekaju a hladaju ranajky v odpadkoch a vsade je klud..) tak dolozim aj nejake svoje obrazky konecne.. : )

- - -

no a pre tych, co nevedia - uz mam aj skype 2 (to preto, lebo skype 1 si moji madarski spolubyvajuci zaheslovali.. kaslat na nich, kluce od domu mam aj tak mmnt. len ja :P
takze moj novy nick je chris.tina---
(len nakolko sme este nevyriesili problem ze kto kedy sedi pri compe, tak nikdy neviem kedy sa uvolni a budem sa moct aj pripojit.. ale obycajne ked sa rano zobudim a dom je prazdny, tak som tu.. takze v stredoueuropskom casovom pasme niekedy okolo 12 am : )

..pre dnes vsetko.. uz mi tu par ludi stepuje za chrbtom, tak pustim niekoho ineho.. majte sa krasne : ) <3