..myslienky a zamyslenia..

Thursday, January 21, 2010

NIČ NIE JE NEMOŽNÉ.. (alebo ako získať nezískateľné ;)) :))

Ako sme vyuzili megazlavy a ziskali neziskatelne.. :))

to sme tak s Paulou (blondata Rumunka, povahovo moje druhe ja :)) isli do supermarketu len pre mineralky.. (lebo odniest viac ako 6x1,5litra naraz sa jednoducho neda..)
a ked sme vychadzali z nakupneho centra, tesne pred vychodom na mna z jedneho butiku zmurkol cerveny jarnik.. tak ze si spravime odbocku, zlozili sme mineralky a vrhli sa na tie zlavy :))

cerveny jarnik samozrejme nemali v mojom cisle - ako povedala Paula, ze "chvalabohu" (?) tak neviem.. potom som nasla jeden mysaci sedy, lenze tomu chybal gombik.. (lebo ludia sa o ten tovar asi naozaj "trhaju"..)
no a nakoniec som odisla s plnou taskou.. :) cierny jarnik, cierna mencestrova sukna po kolena a cierne tricko.. (ked som sa Pauly pytala co si o nom mysli, povedala ze bude super na disko.. tak ja neviem, na diskoteky nechodim.. ale pacilo sa mi :)
vsetko za 28€.. takze uz som konecne aj tie slavne 6tyzdnove nakupy vyuzila.. :))

a stalo to za to!! ;)) neviem ako, ale zaposobili sme na tetu pri pokladni ;)) :)) co sa strasne oplati, lebo KONECNE MAM AJ VESIAKY.!! :D :D :D takze nemusim kabat hadzat do skrine a oprate veci susit na stolicke.. :))!
ked sme jej tam zlozili tie veci, tak som sa jej hned spytala ze ci nam moze pribalit aj vesiaky.. (lebo obycajne sa to tak robi, ze ked poziadas, tak je to mozne..) no a ona ze nie.. ze by velmi rada, ale u nich to funguje inak - tie obycajne plastove vesiaky sa nakupia a idu do tlace, lebo na ne treba natlacit logo.. no a ze kazdy vesiak s logom je potom evidovany, takze ak sa nejake stratia, doplacat ich musia predavacky.. tak ze jednoducho nie, ze ju to mrzi..
no tak som jej povedala ze ok, rozumiem, ze v poriadku teda.. ze "viete, my sme erazmacky a nemame tu ani jeden, tak je dost tazke aj prat si veci a tak ked to nema ako uschnut.." tak sme sa zacali rozpravat a ona sa spytala ze ako sa nam paci vo Fr., kolko sme tu, dokedy ostavame.. a Paula spustila - ako vzdy, narovinu :)) sme holt rovnake :P
ze "viete, poviem vam uprimne.. studenti su hnusni.. ignoruju nas, ked ich poziadame o pomoc tak nepomozu a ked tuto kamaratku napadli nejaki vandali, tak sa otocili chrbtom a odkracali.. ja si nemam na obede ku komu sadnut, som tam uplne sama a komunikuju so mnou len erazmaci.. poviem vam uprimne, nerozumiem tejto mentalite a nikdy sa tu nebudem citit dobre. ked poviem ze som Rumunka tak si vsetci myslia ze to znamena ze budem ciganka.. to je jedno ze som blondina, jednoducho ma odpisu hned na zaciatku. je to fakt strasne, niekedy je mi az do placu.-"
no a po par sustrastnych slovach sme to teda zvrtli na to ze dufame ze sa to zmeni a ze sa tu casom budeme citit lepsie ked si najdeme priatelov.. chuda ta predavacka sa citila fakt neprijemne, asi sa aj hanbila ze je Francuzka alebo co.. tak som konverzaciu pre istotu zvrtla spat k vesiakom - ze ci by sa teda dali kupit.. a ona ze dali, ale ze jeden s tou potlacou vychadza na 12€ a bez potlace bohuzial nemaju..
..no a zrazu, z nicoho nic, sa poobzerala naokolo, naklonila sa k nam a hovori ze "a viete co, ja vam ich teda pribalim.. ale nesmiete to nikomu povedat ;)"

..a tak.. tazke nic nie je nemozne.. ani dostat 5vesiakov znacky cache-cache :)) :)) :)) staci len chciet.. a niekedy mat aj trochu napochopitelneho stastia :))

ps. a ani zle svedomie nemam.. budem jednoducho dufat ze maju nejaku toleranciu na polamane nehorazne drahe plastove vesiaky na odpis.. :)) ved by nam predsa nedarovala cast svojej vyplaty - ci..? ? ?