..myslienky a zamyslenia..

Tuesday, July 16, 2013

dovolenkovy clanok o pracovnej moralke..


som na dovolenke a pritom pracujem. ale ako! na nervy som z tejto pracovnej moralky..
rano vyskocit z pyzama, poupratovat doghotel a zasadnut k ranajkam.. potom cakam az Emil povie, ze sa treba dat do prace a on zase caka az to poviem ja.. takze obycajne sedime, tukame do compov a kukame na seba, az obycajne zavola alebo napise Eric, ze dobehnite na kafe.. a uz sedime pri kave aj s Ericom a Miou dalsiu hodinu. Ked (ak) sa po 12ej konecne dame do prace, okolo druhej ma Emil stiahne na 'obednu pauzu' - takze zase zujeme a kukame na seba a cakame az jeden zaveli 'pome uz' ;)

poobede uz len nakrmime psov, pripadne s niektorymi ideme na prechadzku a mame 'padla'. o 10ej vypustit hafanov na cikpauzu a zavriet, tot vsetko.

od piatku cele nase pracovne tempo aj s moralkou ide dolu vodou.! zacal s tym sefino, ked nas nasilim odtrhol od prace a zobral k Samom na sobiu veceru. vecer bol skvely, len som este aj rano po som myslela na to, ze sme mohli dokoncit malovku ked slnko svietilo a nie malovat v najvasom dazdi ked nam prsi na hlavy.. nevadi. v sobotu medzi ranajkami a obedom (co by sme mohli aspon dve hodiny v kuse makat) nas Mia vsetkych zavolala na kafe a cerstve wafle. takze od rana do obeda sme nestihli ani vstat od stola.! nedela bola zabita, pre mna a Emila povinny den volna.. prislo vela stekajucich psov a mala som zakazane zobrat ich von, lebo ze ved mam den volna, mam si ho uzit.. no tak som isla do hor bez psa. :) vsetci sa strasne cudovali, ze sa mi chce prechadzat aj ked mam volno a Eric usudil, ze to bude 'profesionalna deformacia'. (po piatich dnoch? to urcite.. :)

jednoducho hrozne. pracovna moralka horsia nez v Accenture, tam ma z tej kavy aspon vzdy niekto zavola spat do prace..!

dnesok uz bol prilis. ked to takto pojde dalej, napisem Ericovi na workaway referenciu o tom, ze toto nebolo 5-6hodin prace denne, ale tyzdenne.! dnes sme upratali doghotel, sedime si pri vydatnych kexikovo-mliecno-jogurtovych ranajkach (o 11ej) a zrazu vola Eric - ze ako sa mame a ci s nim nejdeme o 12ej na obed.. tak sme dojedli ranajky, prezliekli sa z chlpatych pracovnych siat do zatial nechlpatych a ideme do mesta.. All you can eat v sympatickej restike v centre a uz tlacime vsetky druhy ryb, kuriat a oviec, zajedame salatmi a zakuskami a studene zemiaky s dresingom su take dobre, ze sa daju jest aj po zakuskoch.. do druhej striedame viacere kavicky a neni toho, kto by povedal ze pome uz makat! Eric a la velky sef sa vzdy len spyta - "aj vy ste taki unaveni? ked mne ti stekajuci psi po tych rokoch uz lezu na nervy.. co poviete ak si dame este jednu kavu a nebudeme sa ponahlat spat?" a my sa len smejeme, ze ved Ty si sef a prisli sme Tvojim autom, tak posedme este..

o tretej uz som sama nervozna z toho, kolko jedla som pojedla, kolko kavy popila a ze uz nevladzem ani dusok vody.. chce to zdvihnut sa a zacat konecne nieco robit.! 3:20 zvoni telefon - ze uz mame otvorene a nejaka panicka priviezla psa, nikde nikto.. Eric jej s kludom anglicana (aj ked je to nor) vysvetluje, ze sme v meste lebo 'vybavujeme par veci' a ze do polhodky sme tam.. neponahla sa, dopijeme kavicku, dame si este zakusocek a vraciame sa spat cez cele mesto, ze okruzna jazda mestom, nech aspon vidim kde byvam a kde byva kto z nasich znamych..

o stvrtej sme konecne 'doma', obleceni v pracovnom a ja cela stastna ze uz nemusim jest a ideme krmit psov.. a Emil hovori, ze on to vybavi, ak si vyberiem nejakeho hafa na vychadzku a prejdem sa s nim.. tak beriem dobermanku Mixi, to je moj oblubenec :) bude u nas cely rok, je mila a kludna, voditko mam zavesene na malicku aby sa nepovedalo a v lese sa valame po trave, hrame a potajomky jej davam extra granule lebo jej rebra trcia ;) dobermany by mali byt agresivne strazne psy, ale toto je cisty mazel.. granule jej mozem vyberat z papule kludne aj viackrat, este mi otvori tlamu ze 'posluz si, bavim sa' :)

vraciame sa z vychadzky, obe cele stastne ze konecne nejaky pohyb a aktivita a Eric mi povie ze 'dakujem ze si vyvencila Mixi a mimochodom, pre dnes padla'.. ze cooo..? ..hovorim ze ok, ale ze sa este idem prejst.. a dalsie tri hodky sa prechadzam lesami a horami s dalsimi vysmiatymi hafanmi, pricom Eric si mysli ze som workoholic a Emil ma vola 'profesionálny venčič'.. Mia lezi s vylozenymi nohami, lebo vecer ma sichtu v jednom z barov v meste a ja sa citim ako idiot, co nepochopil, ze toto je v prvom rade oddych a tempo je tu letne juhoeuropske primorske..

tak aspon googlim recept na kolac, ked furt niekto niekam pozyva a vari a pecie, ze nech teda aspon NIECO robim.. nasla som hrncekovu bublaninu, to by som snad zvladla.. pytam sa Emila ze kedy ma vezme na nakupy, hovori ze zajtra.. citim to rovnako, neznasam nakupy potravin.. zajtra, pozajtra, inokedy, ked budeme umierat od hladu.. hlavne nemusiet mysliet na to, co budeme cely tyzden jest a co k tomu treba kupit.. :)

..je 8 hodin vecer a Emil mi ako keby sa nechumelilo oznamuje, ze pre dnes mame volno, ze o 10ej ide psov pozriet Mia.. tak zrazu neviem co so sebou a hovorim si, ze ak to pojde nadalej takymto tempom, tak uz o tyzden doghotel uplne zavrieme alebo si zadovazime system aj na vypustanie a krmenie psov. toto neni robota, toto su neni ani prazdniny. cista flakacka a nicnerobenie, som zvedava ako dlho vydrzim.. zrazu neviem co so sebou a bojim sa zapnut telku, ze by ma priputala ku gaucu a musela by som pozerat reklamy.. vstavam teda z gauca, beriem fotak, na tajnasa kradnem dochodkynu Freyu a ideme sa prejst.. este keby ti huskyovia tolko nestekali, nemusia vsetci vediet ze 'pracujeme'.. pch!


Mixi :)


labradorka Freya


rieka Alta

mach alebo lisajnik..?
(ak raz to slnko nahodou zapadne, tak tych huskieov aj odfotim..)

Alta.