..myslienky a zamyslenia..

Friday, July 19, 2013

prekvapenie :-)

rutina ma dobehla, stereotyp zacina.. na case pokukat co je v okoli a zacat sa tesit na balenie bagla ;)

nastastie psi nasi kazdodenni stale dokazu prekvapit. dnes ma prekvapilo rano, ked som prisla pozriet hafanov a nasla som Milly, elghunda (po nasom sa to vola Norsky losi sedy pes).. ze jejo, aky pekny krizenec :) idem dalej a tam dalsie styri rovnake.. oci ma neklamali, reku krizenci to teda asi nebudu, je to male, pekne, hrave a inteligentne.. co to je?

Elghund je inteligentny lovecky norsky narodny pes, ktory je velmi priatelsky, bystry, odvazny, nekonfliktny a uzasny.! hodi sa k detom aj k rodine, je nenarocny na stravu aj starostlivost a dokaze zazraky.. bez problemov vynucha losa, vlka alebo aj rysa a tolko okolo nich bude behat aby im znemoznil utek a stekat aby priviedol lovcov, ze lov s nim je zaruceny a jednoduchy :) inak su to velmi spolocenski a ohladuplni psi, tak som dnes prveho vytiahla na vychadzku :)) Milly je skvely pes a elghundov mam uz nastudovanych, lebo ma uplne fascinuju :))
Elghund Milly :)
________________________________________________________
dalsim prekvapenim dnesneho dna bola mila cierna ovecka Oscar.. prisla, vsetko ocikala, vzala som ju na vychadzku a potom si ju prisiel vyzdvihnut majitel..
- "Dobry den, prisiel som si pre Oscara," hovori..
- "Ovecku..?" pytam sa..
- "Nie, kuceraveho cierneho retrievera.. sice vyzera ako ovecka, ale je to pes.."
- "OK, pockajte chvilku, pustim ho do vybehu.."

..prichadza Emil (ktoreho z neznameho dovodu aj po dvoch tyzdnoch volam Nils.. citim sa ako debil.. rovnako Mia, kolegyna co odchadza na dovolenku - volam ju Mira ako nasho psa a psa volam Mia.. ked mi Nils, teda Emil, vcera povedal, ze sa ide prejst s Miou, lebo zajtra odchadza, spytala som sa ho ci ju mam ist vyvencit ja ak je unaveny.. no rehot totalny.. cele zle :P

- "Dobry den, zelate si?" - pyta sa Emil.
- "Dakujem, v poriadku, vasa kolegynka uz isla pre Oscara.."
- "Ovecku?"
- "Retrievera? ;)"
- :-)

..nech si ujo mysli co chce, Oscar bol u nas len necely jeden den a vsetci ho volame ovečka. Nie, nema to byt urazlive, je to pekne :) je to nasa cierna ovca medzi psami.
ovečka Oscar :)
Ved posudte sami, takto vyzerala nasa dnesna hodinova vychadzka.. ;) :))