..myslienky a zamyslenia..

Sunday, October 11, 2009

ešteže existuješ..

JESEŇ. synonymum vsetkych pocitov, napadov, obdobi, uvah, zaciatkov a koncov..

jesenne depresie striedajuce chvilky uzasnej kreativnosti, ktore neprichadzaju po cely rok.. sebadestrukcne myslienky liecim pracou a s nadsenim si pestujem vsetky druhy zavislosti.. jesen je zaciatkom i koncom, radostou i smutkom, farbami aj nekonecnou sedou.. jesen je jedinecna, pretoze len vtedy citim, ze cas naozaj plynie.. jesen je ziva i umierajuca zaroven. a v tomto okamihu je pre mna vsetkym na svete..

* * * * * * * * * *
..je suis un enfant
je refuse le temps..
* * * * * * * * * *

viem ze ste niekde naokolo a vnimam vas.. aj ked som prave teraz nevyliecitelna a nepochopitelna.. zobudim sa, ked zacne zima.. s detskym nadsenim ze snezi budem nadzvukovou rychlostou vyjedat adventne kalendare v domneni, ze vianoce budu uz zajtra.. zase budem dietatom a cas budem ratat na veliciny typu "este raz sa vyspim" a "keby som bola dospela"..
..teraz ma nechajte.. byt na chvilu sama sebou.. utapat sa v depresiach, padat od unavy, preplakat cele noci a tablety zapijat liekmi.. byt neviditelnou, nezdvihat telefony a rozpravky vymenit za tazke filozoficke diela. "RADEJI SHORET NEZ-LI VYHASNOUT." ..je jesen.. najuzasnejsie obdobie roka, ktore mi dava vsetko o co ma zvysnych 10 mesiacov obera a ktore mi berie to, co celych 10 mesiacov dostavam. ono to prejde.. a ja budem opat taka, aku ma chcete mat.

zjesenilo sa.. do ozimenia.. idem si jesenit..

* * *

ps.

pre tych, co nepoznali Ninu Simone, zoznamte sa :::TU::: (Feelings by Nina Simone)

a pre tych, co este neobjavili Tomasa Klusa, najdete ho :::TU::: (Cas by Tomas Klus)