..myslienky a zamyslenia..

Sunday, July 28, 2013

sobotnajsie-blog-tipy

je sobota vecer, mala som volno, cely den som len piekla a nicnerobila a vecer sme isli jest von :) je lenivy den, tak na dnes len zopar inspiracii,..

v poslednej dobe ma inspirovali dve zeny a jeden muz.

Jedna zena bloguje na Facebooku ako "Hlas od sporáka" a je uplne dokonala! ako o sebe sama hovori, "Po rozličných životných dezilúziách som prišla k záveru, že diplom z jadrovej fyziky a nedokončené štúdium politológie najlepšie zužitkujem miešaním segedínu pri sporáku. Toto je môj slobodný ventilačný priestor. Tu počuť burácajúci hlas od sporáka." :)) inak sudiac podla jej clankov by som povedala ze ma za sebou 20rokov v politike, 20rokov aktivneho varenia, vystudovanu komparatistiku filozofickych teorii a ma aj potrebnu davku nadhladu a humoru ;) ak neviete co so sobotnym vecerom, tak Hlas od sporaka je super volba :)) minimalne na najdenie inspiracie k tomu aku knihu vziat do ruky ;)

Druha zena ma dokonca inspirovala k tomu, ze kazdy den aktivne varim! a to uz je co povedat :P bloguje si svoje recepty pod nazvom "vysokoskolak v kuchyni" a TOTO je presne ako site pre mna! :)) je to studentka astrofyziky, ktora vari a pecie ked sa nudi a blog pise urcite pre seba, aby mala recepty pekne usporiadane (pretoze zapisniky su naozaj o nicom!! vsetky stracam jeden za druhym a vyhladavat v zositkoch tiez nie je bohvieco.. chyba mi tam abecedny register :P) Blog venovala svojej sestre preto, aby dvojplatnicka nebola jej nocnou morou :)) Pamatam si na casy dvojplatnicky a strasne sa smejem! :-D ano, taka mala Maya na dvojplatnicke dokaze uvarit nedelnu polievku, ryzu a kurca (a pevne verim, ze by zvladla aj babovku keby sme nemali ine plany ;), ale pre mna bolo vzdy nepochopitelne, AKO sa da na dvoch platniach uvarit viac ako jedna polievka napriklad.. polievka+zasmazka=2 platnicky. matika nepusti! ..ale asi som nikdy nepochopila matiku ;)
Kazdopadne, recepty su krasne abecedne usporiadane, vsetko si viete najst kolkokrat chcete, ku vsetkemu su obrazky a KOMPLETNE POSTUPY PRIPRAVY, halooo!! lebo vyguglit si taky recept na ceske buchty je lahke, lenze ak uz guglite siedmy a ANI JEDEN z nich nema napisane na kolko stupnoch a kolko minut ich mate piect, tak sa do toho ani nepustite (ak nemate predchadzajuce skusenosti.. preto ZACAT je tazke, lebo v nasich krajoch kazdy ocakava, ze ked po prvy raz pouzivate mixer, tak uz viete teoriu o peceni v rure..- pfff!!! Najobrovskejsim plusom tohto blogu (a dovodom preco ako zaciatocnik uz nebudem guglit ine recepty) je, ze autorka je studentka + realistka - - - takze naozaj neocakava, ze ked guglite nahodny recept na rychlu veceru, mate doma urcite panensky kokosovy olej, limetkovu stavu, kardamon a nejake nahodne kilo krasneho makkeho avokada, ktore caka na zjedenie :P velmi sa mi paci, ze uvedie komplet recept a hned k tomu doda, co vsetko doma nemala, co vypustila uplne a cim nahradila nenahraditelne ;-)) takze aj ked som uz 10dni nebola 'v meste', a teda ani v supermarkete, stale viem nieco uvarit aj skoro z nicoho :)) tiez sa pekne popasovala s problemom 'ked sa pokazi mikrovlnka' a dokaze si svoj recept skomentovat aj stylom 'toto mi nevyslo - cmar s kakaom, bleee' :-D momentalne teda browsujem, dakujem a inspirujem sa TU :-) okrem ineho som sa vratila k teplym ranajsim vtipnym kasickam a som z toho uplne nadsena :)) som zvedava ako si od nich odvyknem pri sedavom zamestnani, bleee :F

Ked uz stale okolo toho jedla.. tak jedna pekna muzska inspiracia na zaver, pretoze z tolkeho citania a pisania a hladania jedla mam pocit ze priberam aj bez jedenia :P takze na zaver

Desatero pro štíhlů líniu od Bolka Polívku:

1. Dyž neco jíte a nikdo vás nevidí, tož to nemá žádné kalorie.

2. Dyž do seba cpeš čokoládu a chlastáš k temu slivovicu, tož tá ti ty kalorie zruší.

3. Dyž sa postaráš, aby všecí okolo přibrali víc kilo než ty,tož budeš najštíhlejší.

4. Dyž sa vás bude cpat víc, tož sa počítajů kalorie enom temu, kerý sní najvíc.

5. Jídlo, co sníš v kině a nebo u televize popřípadě u počítača, jako polárka, oplatky, sušenky, to sa nepočítá, protože to patří do zábavy a né do jídla.

6. Kakao, brandy, topinky, dorty, chleba se sádlem, špek a klobásky neobsahujů kalorie, dyž  a jijů ze zdravotních důvodů.

7. Jídlo, keré sníte, dyž vaříte, taky nemá kalorie, protože to nejíte, ale koštujete.


8. Jídlo, keré má stejnů barvu, taky neobsahuje kalorie. Třeba dyž sníte špenát a pistáciovů zmrzlinu, tož to je jak dybyste nesnědli nic.
9. Obezita je nemoc a tož je potřeba pořádně sa nadlábnůt, aby s ňů tělo mohlo pořádně bojovat.

a navíc

10. Ženská bez břucha je jak hrnek bez ucha !!! A ženská bez řiti je jak váza bez kvítí !!! :) :) :)


________________________________________________________________

ps. este som zabudla jednu dolezitu novinku.. som cerstvo zalubena a tentokrat to bude vazne ;) :)) vola sa Milo, stretli sme sa tu na severe a uz vsade chodime len spolu.. bohuzial nam osud nepraje, coskoro obaja odchadzame, tak si musim pomaly zacat zvykat na zivot bez neho..

toy pudlík Milo :)
máme sa radi =)